Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Venray, hoofdvestiging Amstelveen

Heeft uw riolering last van een lekkend probleem

Redactie verstopping-venray.nl, 28 juli 2024
Bij een rioollekkage wilt u natuurlijk door de expert geholpen worden, J.G. Riooltechniek is dit in Venray!

Merkt u een lek op in uw rioleringssysteem?Dit kan ernstige schade veroorzaken, zowel op gezondheidsgebied als financieel. Een lekke riolering wordt doorgaans ontdekt door de onaangename geur die vrijkomt.

Op welke manier kunt u een lek in de riolering opsporen?

Wanneer u een nare geur waarneemt, kan dit betekenen dat er een lek in uw riolering is. Het is mogelijk dat u de stank van de lekkende riolering van uw buren waarneemt. Als er een natte plek op de vloer zichtbaar is, kan dit duiden op een lek in de riolering.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van een lek in uw riolering?

Doorgaans heeft een riolering een levensduur van 20-25 jaar. Toch kan het regelmatig onderhouden van het riool van invloed zijn op de duurzaamheid ervan. Slechte of onvoldoende onderhoudswerkzaamheden zijn vaak de reden voor riooldefecten.

Kunnen er ziektes ontstaan door een rioollek?

Het is van groot belang om te begrijpen dat rioleringsproblemen niet alleen schadelijk zijn voor uw gezondheid, maar ook voor die van anderen. Het kan voorkomen dat een lekkage in uw riolering ervoor zorgt dat u in direct contact komt met verontreinigd afvalwater, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Zowel uw buren als uw huisdieren lopen potentieel gevaar wanneer zij in contact komen met het besmette afvalwater.

Ervaart u hinder door een lekkende riolering?

Wanneer uw rioolleiding lekt, is het van essentieel belang om onmiddellijk een gespecialiseerde professional in te schakelen. Op deze manier beperkt u het risico op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn diverse mogelijkheden om een lek in uw riolering op te lossen.

Het aanbrengen van een soort sok in de rioleringsbuis kan ervoor zorgen dat het lek wordt gerepareerd. Het is mogelijk om specifieke gedeeltes van het riool te herstellen zonder volledige renovatie door gebruik te maken van relining. Met behulp van een sok in de rioleringsbuis kan het lek worden opgelost.

Een alternatieve keuze is om het beschadigde deel te vervangen. Als de lekkage echter frequent voorkomt of het riool al versleten is. Dan is het verstandig om te laten zorgen voor een rioolvernieuwing.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1054 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. Riooltechniek



J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA