Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Venray, hoofdvestiging Amstelveen

Vaststellen van een beschadigd rioolsysteem en wat uitvoeren

Redactie verstopping-venray.nl, 9 maart 2024
Bent u op zoek naar een bedrijf om uw gootsteen te ontstoppen? In Venray en de omliggende regio kunt u vertrouwen op J.G. Riooltechniek

De riolering is een essentieel element van ieder huis. Het is prettig als het goed werkt, maar er kunnen soms schades optreden. Wat zijn de signalen? En welke actie dient u te ondernemen?Dit blogartikel behandelt diverse symptomen van een beschadigd riool en biedt oplossingen om direct actie te ondernemen bij eventuele problemen.

Symptomen van een defect riool identificeren

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een beschadigd riool. Er kunnen zich lichte problemen voordoen zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook lastige problemen zoals verstoppingen. Indien deze problemen jaarlijks voorkomen, hoeft u nog niet meteen te denken aan een beschadigd riool. Als de problemen blijven aanhouden, is het verstandig om een rioolinspectie te laten uitvoeren.

Bij verstoppingen is er ook kans op een totaalverstopping, te herkennen aan overstromingen rondom de afvoerputjes in uw woning. Dit is ook een teken van een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle verstoppingsproblemen heeft een beschadigd riool als de oorzaak. Als u een kelder bezit, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke gevallen is een inspectie of zelfs een reparatie vereist.

Wat kan een riool beschadigen?

Het kapotgaan van een riool kan verschillende oorzaken hebben. Zowel interne als externe invloeden zijn hierbij van belang. Ouderdom en een verkeerde ophanging van het riool kunnen slijtage en schade veroorzaken. Ook schade door slecht weer kan problemen veroorzaken. Als de druk op het riool toeneemt, kan dit leiden tot scheuren in het systeem.

Het afvoersysteem kan losraken van de muur of binnenin scheuren vanwege druk op de leidingen. Ook bij wortelgroei en roestvorming kan een kapot riool optreden. Het is verstandig om in deze gevallen een inspectie van het riool uit te voeren voordat met de reparaties gestart wordt.

Waarom is het goed om uw riool te laten onderzoeken?

Er zijn professionals met speciale hulpmiddelen om schade aan het riool op te sporen. Door een nauwkeurige inspectie van het riool te laten doen, kunt u ontdekken waar het probleem zich bevindt en welke acties er ondernomen moeten worden. Een inspectie kan op twee manieren worden uitgevoerd, met behulp van een rioolcamera of met rookdetectieapparatuur.

Een unieke camera, de riooldetectiecamera, kan het rioolsysteem analyseren en problemen identificeren. Het rookdetectie-apparaat blaast rook in het riool en checkt of die rook op bepaalde punten in de riolering verdwijnt. Waar de rook verdwijnt, kan dit wijzen op een lek in het riool op die specifieke locaties.

U kunt uw riool laten analyseren of herstellen

Veronderstelt u dat u een defect riool heeft? Of heeft u geregeld te maken met rioolproblemen?Wij zijn beschikbaar om te helpen! Neem contact op met J.G. Riooltechniek via 085 106 1054 en maak een afspraak. Daarbij staan we voor u klaar om u te helpen met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1054 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. Riooltechniek



J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA