Teamfoto J.G. Riooltechniek
Werkzaam in Venray, hoofdvestiging Amstelveen

Slechte afvoer leidt tot geurtjes in huis

Redactie verstopping-venray.nl, 7 februari 2024
Ervaart u in huis een rioolstank? In Venray kan J.G. Riooltechniek u hier vanaf helpen!

Als er in uw huis een onaangename rioolgeur aanwezig is, kan er sprake zijn van problemen met de rioolleidingen. Om te beginnen, kun je controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is verstandig om direct een erkend rioleringsbedrijf te benaderen om het probleem te detecteren en op te lossen, om verdere schade te voorkomen. Ze hebben de juiste deskundigheid, een schat aan ervaring en geavanceerde technologieën om de werkzaamheden veilig en efficiënt uit te voeren. U kunt met een gerust hart achterover leunen, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen.

Oorzaken rioolstank

Stankoverlast in uw woning kan veroorzaakt worden door verschillende redenen, waar een rioleur meestal onderscheid maakt tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Rioollucht in huis kan veroorzaakt worden door verschillende factoren:Als gevolg van werkzaamheden kunnen de riolering in uw woning beschadigd raken of verzakken. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de riolering, wat kan resulteren in rioollucht in uw huis.

De reden achter de geur: verstopping in de afvoeren

Een verstopping in leidingen of afvoerputjes kan zorgen voor een vervelende rioollucht in uw huis. Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan er sprake zijn van een verstopte leiding. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Het kan ook gebeuren dat het riool zelf, in plaats van een leiding, verstopt raakt. Als dit het geval is, vraag dan aan je buren of zij ook hinder ondervinden van een geblokkeerd riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te krijgen.

Mogelijk een lek in uw leidingstelsel

Indien er een lekkage optreedt in uw afvoer, kan vuil water en de bijbehorende onaangename geur uw woning binnenkomen. Dit kan resulteren in hinderlijke stank en uiteindelijk in waterschade. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerd rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u de afvoer van uw woning goed kunt ontluchten

Een goede afvoerventilatie is noodzakelijk. De gebruikelijke methode hiervoor is een pijp die uitmondt op het dak van uw huis. Als deze pijp niet goed is aangesloten of verstopt raakt, kan de nare rioollucht uw woning binnendringen.

Voorkom hinderlijke geur door de afvoer niet te lang ongebruikt te laten

Een waterslot, ook wel stankslot of sifon genoemd, zorgt ervoor dat de rioollucht niet in uw huis kan komen via de afvoer van de wc. Wanneer een afvoer lange tijd niet wordt gebruikt, kan het waterslot opdrogen, waardoor er geen bescherming meer is tegen de rioollucht die uw woning kan binnenkomen. Om dit te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig water door de afvoeren te spoelen.

Voorkom dat er een onaangename geur in uw rioolleidingen hangt

Diverse factoren kunnen leiden tot een onaangename geur in uw huis. Het komt regelmatig voor dat verstoppingen optreden als gevolg van etensresten, zeepresten of aangekoekt vuil. Door regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken, kunt u eventuele verstoppingen voorkomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1054 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over J.G. Riooltechniek



J.G Aannemersbedrijf is een toonaangevend bedrijf dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan vakmanschap, kwaliteit en klanttevredenheid. Met een team van ervaren professionals streven we ernaar om de visie van onze klanten tot leven te brengen door middel van innovatieve bouwoplossingen en een ongeëvenaarde aandacht voor detail. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of maatwerkprojecten, we leveren altijd hoogwaardig werk op tijd en binnen het budget. Bij J.G Aannemersbedrijf staat de klant centraal en streven we ernaar om elke samenwerking te laten uitgroeien tot een succesverhaal


VCA